”Vi måste bli bättre på att ta för oss och visa upp vad vi har att erbjuda.”

”Alla förutsättningar finns. Det gäller bara att skapa en samsyn, samverka och lära sig att skapa synbarhet” säger Jerry Engström i vår intervju i Stadsmagasinet.

Nu är det dags för det lokala utvecklingsprojektet i Kristdalabygden och Bockarabygden att ta fart på allvar. För att inspirera till en levande landsbygd har vi bjudit in entreprenören Jerry Engström till en workshop och en föreläsning. Vi hoppas på god uppslutning för denna kickoff i projektet!

Båda kvällarna riktar dig till bygdernas respektive invånare, föreningar, företagare och våra samverkanspartners. Vi bjuder på kaffe och fika. Missa inte att anmäla dig så att du får plats!

Workshop: Destinations-Boozt

Kristdala församlingshem tisdag den 12 mars kl. 18:00-21:00

I Kristdala kommer Jerry att hålla workshopen Destinations-Boozt med fokus på destinationsutveckling och platsmarknadsföring. Tillsammans tar vi oss till nästa nivå genom att samarbeta för att marknadsföra den unika meteoritsjön Hummeln och bygdens natur- och kulturlandskap för att locka flera besökare och i längden potentiella inflyttare.

Vi ska ta ett ett krafttag för att stärka vår destination genom en energi och kunskapsinjektion. Tillsammans med Jerry går vi igenom hur vi tar oss till nästa nivå. Det blir föreläsning med workshopövningar.

Ladda för en helkväll med idéer om hur vi ska gå från dröm till verklighet för att ytterligare utveckla bygden!

Anmäl dig till workshopen i Kristdala här!

Föreläsning: En levande landsbygd

Missionshuset i Bockara onsdag den 13 mars kl. 18:30-20:00 (Obs! Ny lokal!)

I Bockara kommer Jerry att hålla inspirationsföreläsningen En levande landsbygd – så får vi det att hända som är en otroligt populär föreläsning som hyllats av åhörare från hela Sverige.

Under föreläsningen går vi igenom grunden till vad som får en landsbygd att växa – Samsyn, Särskiljning och Samarbete. Föreläsningen är fylld med inspirerande exempel och konkreta tips på hur man går tillväga för att lägga grunden till en levande landsbygd – tillsammans.

Föreläsningen ger framtidstro och konkreta modeller som är enkla att ta till sig av men ger stor effekt när de väl utförs. Kort och gott en perfekt energi-injektion under landsbygdsdagar och liknande sammankomster där man vill ta nästa steg i utvecklingen.

Föredraget lyfter vikten av:
1) Samsyn – Så skapar ni en enad vision med konkreta mål.
2) Särskiljning – Så tar ni er genom bruset.
3) Samarbete – Tillsammans för en levande landsbygd.

Ladda för en kväll som lägger grunden för ett gott samarbete i Bockarabygden!

Anmäl dig till föreläsningen i Bockara här!

Kort om Jerry Engström

Jerry Engström har arbetat som Fjällrävens globala marknadsföringschef och grundade för några år sedan FriluftsByn i Höga Kusten. Han åker land och rike runt för att hålla inspirationsföreläsningar om varumärken & marknadsföring, destinationsutveckling, platsmarknadsföring, landsbygdsutveckling och entreprenörskap.

Jerry höll i både föreläsning och workshop på Landsbygdsdagarna i Oskarshamn hösten 2017 och utsågs till Sveriges bästa platsmarknadsförare 2018 av Placebrander. Läs Jerrys tre tips för en levande landsbygd: www.jerryengstrom.se