E22 Målbäcken -Gladhammar, Mötesfri Väg.

Efter att ha tagit del av planerna för den kommande ombyggnationen av E22, som förväntas påbörjas år 2024, ju vill Hela Sverige Ska Leva Oskarshamn framföra en begäran om övervägande till omprioritering av detta arbete.

Den 8:e december skrev vi till Trafikverkets projektledare för att framföra våra och bygdernas synpunkter om den indragna sträckan på E22.

Läs skrivelsen i sin helhet:
Hela-Sverige-Oskarshamn-Skrivelse-E22.pdf

Inbjudan till höstens informationsträffar

Hela Sverige Ska Leva Oskarshamn, bjuder in till informationsträff för föreningarna och dess medlemmar som verkar i Oskarshamnsbygden.

Tanken är att vi tillsammans med kommunens landsbygdsutvecklare Kristina Hägg-Blecher samtalar om vad som händer i era föreningar. HSO informerar om vad vi kan stötta med, så även landsbygdsutvecklaren.

Vi träffas på följande orter:

  • Kristdala den 2/11 kl. 18:30 i Pro-lokalen
  • Bockara den 7/11 kl.18:30 i Församlingshemmet (Inställd)
  • Påskallavik den 9/11 kl.18:30 i PRO-gården (Inställd)
  • Figeholm, Fårbo & Misterhult den 16/11 kl.18:30 i Kontorshub, Höganäslokalen

Anmälan görs till: ingrid@hssloskarshamn.se

Ange Föreningens namn/person, antal och till vilket datum. Om ni undrar över något så kontakta Ingrid Thornberg, ordförande på telefon 073-835 33 02 eller via ovanstående mejladress.

Vi bjuder på fika. Varmt välkomna!

Landsbygdsdagarna den 18-19 okt i Västervik

Nedräkningen till årets landsbygdsdagar i Västervik har startat. Den 18-19 oktober går konferensen av stapeln. Läs om programmet och anmäl dig redan nu. Antalet platser är begränsat.

Tema för årets konferens att inspireras av är informativa föreläsningar med fokus på platsutveckling, beredskap samt lantbruk & matproduktion.

Hoppas att vi ses där!

Information och anmälan till konferensen hittar du på landsbygdsdagarna.nu

Ansökan till Föreningslyftet är öppen

Nu är det återigen öppet för nya ansökningar till Föreningslyftet i Oskarshamns kommun. Föreningslyftet är en mervärdesinsats som syftar till att engagera föreningslivet till att bidra med aktiviteter som stärker utveckling och attraktivitet i Oskarshamn, för både boende och besökare. Den nya perioden har sista ansökningsdatum den 13 september.

Genom åren har Föreningslyftet bidragit till många lyckade projekt inom föreningarna i Oskarshamns kommun. Förhoppningen är nu att ännu fler projekt ska kunna genomföras när SKB, Oskarshamns kommun och Attraktiva Oskarshamn AB öppnar upp en ny ansökningsperiod.

Du hittar all information om Föreningslyftet på Attraktiva Oskarshamns hemsida.

Klicka här för information!

Föreningslyftet

Invigning av Kontorshub Figeholm

På onsdagen var det invigning av Kontorshub Figeholm i Höganäslokalen. Satsningen är en del av en regional satsning och mötesplatsen är ett resultat av samverkan mellan Figeholms samhällsförening och Oskarshamns kommun.

Kontorshub Figeholm är tänkt att kunna bli en mötesplats för företagare, distansarbetande, säsongsboende, invånare och andra intresserade målgrupper som verkar och bor på landsbygden.

Thomas Oscarsson och Niina Nordlund deltog på invigningen och överlämnade en blomma och lyckönskningar till verksamhetsledaren Katarina Sandberg.

Läs mer om projektet på Region Kalmar läns hemsida!

Kontorshub i Figeholm
Sex kontorsplatser finns tillgängliga i pilotprojektet.
Kontorshub i Figeholm
Kontorskollektivet är en arbets- och mötesplats för företagare, distansarbetande, säsongsboende, invånare och andra intresserade målgrupper som verkar och bor på landsbygden

Inbjudan till möte om gamla livsmedelsbutiken i Bockara

Kom förbi på en fika i gamla livsmedelsbutiken i Bockara – var med och utveckla lokalen!

Nyfiken på vad som händer i den fd livsmedelbutiken i Bockara? Vad är lokal serviceutveckling och hur kan vi förbättra tillgängligheten lokalt? Vill du veta mera om kommunens satsningar på Medborgarbudget i Bockara med omnejd?

Nu har vi, team Egon Eriksson, Kristdala Livs, kommit en bit på vägen i renoveringsarbetet av den gamla livsmedelsbutiken och bjuder därför in till möte för att diskutera möjliga verksamheter och utveckling av lokalen. Vi är intresserade av dina idéer, synpunkter och tankar. Kanske är det en obemannad livsmedelsbutik i en del av lokalen, en service-hub eller kanske en liten caféverksamhet.

Coompanion deltar i mötet med inspiration och exempel på hur en bygd kan arbeta med att förbättra tillgången till lokal service. Ta en kopp kaffe och prata Medborgarbudget – Bockara först ut!

Oskarshamns kommun kommer under en fyraårsperiod att arbeta med Medborgarbudget, där en bygd ges möjlighet att själva bestämma vad en summa avsatta utvecklingsmedel ska användas till. Kommunens landsbygdsutvecklare kommer att vara på plats och berätta om vad Medborgarbudget innebär, hur kan du lämna förslag, röstning, tidplan med mera.

Läs mera om Medborgarbudget i Oskarshamns kommun

Läs mera om Coompanions arbete med lokal serviceutveckling

Tid: 29 mars, kl 18:00

Plats: I fd Livsmedelbutikens lokal i Bockara, vid tidigare bensinstationen. 

Vi bjuder på fika!

Välkomna!

Egon Eriksson med team Kristdala Livs

Ann Sellbrink, projektledare Lokal serviceutveckling, Coompanion

Kristina Hägg-Blecher, Landsbygdsutvecklare, Oskarshamns kommun

För att vi ska kunna beräkna fika så anmäl dig gärna senast den 28 mars till Egon Eriksson, e-mail; stegos.beg.bildelar@hotmail.com

Ladda ner inbjudan som pdf

Tips: Inspirationsdag inför O-ringen Smålandskusten 2024

Tips till dig om är aktiv inom besöksnäringen i Oskarshamns kommun:

Under 2024 gästas Smålandskusten av världens största orienteringsäventyr O-ringen. En otrolig möjlighet för oss alla att visa upp vår plats på bästa sätt. För att vi alla ska kunna vara så förberedda som möjligt så arrangeras en inspirationsdag på Forum den 28 mars. Träffen riktar sig till alla aktiva inom regionens besöksnäring och ger information om de möjligheter och utmaningar vi har inför O-ringen. 

Anmälan hittar du här!

Arrangör: Region Kalmar län, O-ringen Smålandskusten & Attraktiva Oskarshamn AB

« Äldre inlägg