Ibland kan det vara praktiskt att ha möten digitalt via exempelvis ZOOM. Har du inte använt ZOOM tidigare så har vi samlat tips om hur du gör för att använda ZOOM för första gången.

ZOOM på telefon

Det enklaste sättet att delta i ett ZOOM-möte är att ringa in till mötet. Du kan då lyssna och prata precis som alla andra deltagare men du ser inte skärmen som arrangören eventuellt använder för att presentera en dagordning, föreläsning etc.

  1. I möteskallelsen hittar du ett eller flera 08-nummer och en möteskod.
  2. Ring ett av 08-numren.
  3. Knappa in den tiosiffriga möteskoden och avsluta med #.
  4. Ibland måste man ange # ytterligare en gång.

ZOOM på dator

Att använda ZOOM på datorn är det vi rekommenderar. Då ser du andra mötesdeltagare och skärmen som mötesdeltagaren använder för att presentera en dagordning, föreläsning etc. Du väljer själv om du vill köra video eller inte. Titta gärna på videon för att lära dig allt du behöver veta om ZOOM-möte.

ZOOM som app i mobilen

Du kan även använda ZOOM som app på din smartphone. Då ser du andra mötesdeltagare och skärmen som mötesdeltagaren använder för att presentera en dagordning, föreläsning etc. Du väljer själv om du vill köra video eller inte. Titta gärna på videon för att lära dig allt du behöver veta om ZOOM-möte.

All cred till Olof Brandt som gjort dessa smidiga och enkla guider för alla nybörjare.