Kom förbi på en fika i gamla livsmedelsbutiken i Bockara – var med och utveckla lokalen!

Nyfiken på vad som händer i den fd livsmedelbutiken i Bockara? Vad är lokal serviceutveckling och hur kan vi förbättra tillgängligheten lokalt? Vill du veta mera om kommunens satsningar på Medborgarbudget i Bockara med omnejd?

Nu har vi, team Egon Eriksson, Kristdala Livs, kommit en bit på vägen i renoveringsarbetet av den gamla livsmedelsbutiken och bjuder därför in till möte för att diskutera möjliga verksamheter och utveckling av lokalen. Vi är intresserade av dina idéer, synpunkter och tankar. Kanske är det en obemannad livsmedelsbutik i en del av lokalen, en service-hub eller kanske en liten caféverksamhet.

Coompanion deltar i mötet med inspiration och exempel på hur en bygd kan arbeta med att förbättra tillgången till lokal service. Ta en kopp kaffe och prata Medborgarbudget – Bockara först ut!

Oskarshamns kommun kommer under en fyraårsperiod att arbeta med Medborgarbudget, där en bygd ges möjlighet att själva bestämma vad en summa avsatta utvecklingsmedel ska användas till. Kommunens landsbygdsutvecklare kommer att vara på plats och berätta om vad Medborgarbudget innebär, hur kan du lämna förslag, röstning, tidplan med mera.

Läs mera om Medborgarbudget i Oskarshamns kommun

Läs mera om Coompanions arbete med lokal serviceutveckling

Tid: 29 mars, kl 18:00

Plats: I fd Livsmedelbutikens lokal i Bockara, vid tidigare bensinstationen. 

Vi bjuder på fika!

Välkomna!

Egon Eriksson med team Kristdala Livs

Ann Sellbrink, projektledare Lokal serviceutveckling, Coompanion

Kristina Hägg-Blecher, Landsbygdsutvecklare, Oskarshamns kommun

För att vi ska kunna beräkna fika så anmäl dig gärna senast den 28 mars till Egon Eriksson, e-mail; stegos.beg.bildelar@hotmail.com

Ladda ner inbjudan som pdf