Landsbygdsdröm har släppt det första avsnittet och det är nu som äventyret börjar i vår vackra kommun! På knappt ett dygn har över 2 200 sett avsnittet om Mikaels hus utanför Bockara.

Vi är glada och stolta över hur våra vackra bygder framställs liksom våra stolta landsbygdsambassadörer Mark Geuze i Krokshult samt Ann och Daniel Harrysson i Sulegång.

Hela Sverige Oskarshamn är tillsammans med Oskarshamns kommun och OAC AB avsnittssponsorer så kika gärna på avsnittet som Landsbygdsdröm beskriver så här:

Vi välkomnar er till innersta Småland – till trakterna som gett liv åt många av Astrid Lindgrens fantastiska berättelser. Till bygder som förutom Astrid Lindgren fött fantastiska personer, initiativ och företag som IKEA. Och inte minst finns här 100-tals magiska tomma hus.

Småland ligger oss alla tre lite extra varmt om hjärtat. Robert kommer ifrån Trekanten utanför Kalmar, Theresia är född och uppvuxen i Vetlanda och Jennifer fann sin inre lantis på Öland. Ni förstår – Småland är heligt för oss och en logisk start!

Historien om Bockara är alltså det första vi gör när vi prövar vårt format. Här träffar vi husägaren Mikael vars hus blir det första ödehus som Jennifer besöker i sin ”ödehus-skola”. Hur ska det lukta om huset är friskt? Vad är bra saker att kolla på för att avgöra om huset är lätt eller svårt att rädda?

Vi möter också Mark som flyttat till Kristdala från Holland och driver eget företag. Han tycker han bor på världens bästa plats och har att göra i två år framöver. Vi besöker också Ann och Daniel som hittade 14 hus i en ”Bullerbyn”-liknande, magisk sjönära fastighet på Blocket och kunde inte stå emot ett köp. Där hyr de ut hus till storstadsbor och lever sin dröm.

Och inte minst – vem ska få ta hand om Mikaels vackra hus som stått i 300 år och väntar på att väckas ur sin Törnrosa sömn?

Är DU intresserad av Mikaels hus? Anmäl ditt intresse här: https://tinyurl.com/ybpra2wl