Vi går in i ett samarbete med Landsbygdsdröm och tillsammans sätter vi fokus på ödehusen i Oskarshamns kommun. Ett spännande projekt som vi hoppas ska leda till färre ödehus och fler invånare. Missa inte premiären ikväll!

Vi har startat upp ett gemensamt ödehusprojekt med Oskarshamns kommun som vi kallar Lev din dröm Oskarshamn där vi arbetar tillsammans för att hitta och kontakta fastighetsägare till ödehus.

I mars hade vi en föreläsning inbokad med Robert Danielsson, byggnadsvårdare, skribent och initiativtagare till Jag räddade ett ödehus!-rörelsen på Facebook, samt Jennifer Erlandsson som är en av två initiativtagare till Lev din dröm FBG. Föreläsningen fick tyvärr ställas in med anledning av Coronaviruset men nu har vi hittat ett nytt samarbete – Landsbygdsdröm.

Inventera och förmedla vackra, övergivna hus

Landsbygdsdröm vill inventera och förmedla vackra, övergivna hus och ge dem nytt liv tillsammans med personer som drömmer om ett liv på landet. Och du kan följa med i vår webbsända serie med samma namn.

Det första avsnittet är inspelat i vår kommun och visar upp ett ödehus med potential i Bockara. I avsnittet så intervjuas flera personer om hur det är att bo här, om utveckling av landsbygden, om livskvalitet och kärleken till våra vackra landsbygder.

Sponsring av första avsnittet

Hela Sverige Oskarshamn och Oskarshamns kommun är avsnittssponsorer och inleder ett samarbete med Landsbygdsdröm som innebär att vi får hjälp med att matcha ödehusintressenter. Detta innebär att vi inom projektet Lev din dröm Oskarshamn kan fokusera mer på att hitta ödehus och kontakta fastighetsägare.

Ägarna kan sen få hjälp av Robert Danielsson som är Landsbygdsdröms byggnadsvårdsexpert med bland annat besiktning av huset och vad som krävs av en köpare för att kunna flytta in.

Vi ser positivt på vårt samarbete och hoppas att det ska leda till färre ödehus och fler invånare i vår kommun!

Första avsnittet släpps den 7 maj

Det första avsnittet släpps på deras YouTube-kanal den 7 maj kl. 20.00 och ses där alldeles gratis! Läs mer om Landsbygdsdröm på www.landsbygdsdrom.se.

Följ dem gärna på Facebook och Instagram!

En liten smygtitt på Landsbygdsdröm