Under torsdagen den 4 februari fick delar av styrelsen en presentation av Bredbandsstrategi för Oskarshamns kommun 2021-2025 av Kristina Hägg-Blecher, skärgårds- och landsbygdsutvecklare på Oskarshamns kommun.

Oskarshamns kommun har tecknat ett samarbetsavtal med IP-Only. Bredbandsleverantören arbetar redan idag med utbyggnaden av fiber i flera områden. Med avtalet stärks samarbetet.

Kommunen har under flera år arbetat med samförläggning av fiberrör med E.ON. Med den nya strategin och avtalet med IP-Only innebär det kommunen kommer att gräva och lägga ner tomrör i områden där IP-Only behöver hjälp. Kalmar kommun arbetar på samma sätt.

Målet är att 100% av fastigheterna och företagen i kommunen ska ha fått erbjudande om att ansluta sig till fiber senast 2023.

Det brinner i knutarna. Planering, projektering och utbyggnad av fiber tar tid och klockan tickar. År 2026 släcker Telia ner kopparnätet.

Utan kopparnätet blir många fastigheter utan en fast och stabil uppkoppling till internet. Därför är det otroligt viktigt att ALLA anmäler sitt intresse för fiber – helst redan idag!

Fiber är en investering för framtiden och då infrastruktur är en av våra fokusfrågor så gör vi självklart vad vi kan för att bidra med information kring fiberutbyggnaden. Vi har uppdaterat hemsidan med mer information om varför man ska ha fiber och hur man beställer samt information om pågående fiberprojekt.

Klicka på länkarna nedan för att läsa mer!

Läs mer